Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Čtvrtstoletí poháru ve sportovní gymnastice

Čtvrtstoletí  poháru ve sportovní gymnastice

         Dne 22.4. 2023 se ve sportovní hale konal již 25. ročník Trhovosvinenského poháru ve sportovní gymnastice žen. Na tento závod s sjely gymnastky z celé republiky a v hale dokonce přespávaly dívky z Liberce. Závod začal po rozcvičení a slavnostním zahájení za účasti starosty Trhových Svinů pana Ing. Davida Štojdla v 9:00 a skončil v 18:00. Závodu se zúčastnilo 106 dětí z 11 oddílů. Za náš oddíl startovalo 23 závodnic, z nichž některé z nich obsadily přední místa.

         V katergorii VS 0A (výkonostní stupeň), byly z našich závodnic nejlepší Kohoutová Tereza na 5. místě a Ondrejátová Lenka na 8. místě. V kategorii VS0 B se na 3. místě umístila Husová Klaudie, na 6. místě Koprnová Dominika, na 7.místě Vávrová Kristýna a na 9. místě Zemanová Adéla. V kategorii VS1 B se z trhovosvinenských závodnic na 3. místě umístila Fialová Daniela, na 4. místě Steinbauer Melisa  a na 7. místě Pitálková Terezie.  Všem závodnicím děkujeme za reprezentaci a gratulujeme k zvládnutí náročného závodu.

          Aby bylo možné stihnout celý závod během jednoho dne, rozhodovaly dopoledne u jednoduchých sestav dvě sady rozhodčích. Tento systém závod výrazně zrychlil.

 Za správnost výsledků zodpovídala hlavní rozhodčí Irena Polívková z oddílu České Budějovice. Za náš oddíl rozhodovala Smoleňová Kateřina na kladině, Hálová Naděžda na bradlech a Hálová Michaela na prostných .

Aby byl zajištěn klid na závodišti, proběhla v prostoru prázdné nářaďovny  “Výtvarná soutěž”. Na starosti jí měla Martina Prachařová, která se celý den věnovala vydávání papírů, pastelek a oceňování obrázků.

         Poprvé byly letos výsledky vyplňovány rovnou u nářadí do počítačů, které nám zapůjčil oddíl TJ Merkur České Budějovice. Počítače zapojil a výsledky zpracoval Jakub Hamadej. O pouštění hudebního doprovodu a provoz mikrofonu se starala Kateřina Votrubová a občerstvení zajišťovali Vladislava Novotná a Jiří Novotný. Úpravy nářadí během závodu  prováděla technická četa ve složení Václav Trávníček a Jiří Novotný. Přepravu některého nářadí ze školní tělocvičny do haly nám ,jako každoročně ochotně zajistily technické služby města. O celkovou přípravu závodu se staraly hlavně trenérky Blanka Zemanová a Naděžda Hálová.

         V mnoha předchozích letech se na našem závodě rozdělovali všem pamětní keramické medaile. Ty jsou v současnosti z finančních důvodů  pro náš oddíl  nedostupné a proto jsme se rozhodli pro plastové medaile, které na 3D tiskárně vyrobil Vojtěch Hála. Tradice tak byla zachována.

         Jako zajímavost bych ještě uvedla, že se našeho závodu zúčastnila také budějovická závodnice Kubíčková Adina, (1.místoVS2A). Adina získala na  mistrovství republiky 2022 v Praze v hale Věry Čáslavské  zlatou medaili. Byla také oceněna v anketě sportovec roku.

          Po mnoha letech nebyla vypsána dotace pomocí které jsme náš závod mnoho let snadněji financovali. 

Oddíl gymnastiky velice děkuje organizacím a firmám, které nám s financováním závodu pomohly.   

Byly to: město Trhové Sviny, Česká Spořitelna-pobočka Český Krumlov, ENGEL Kaplice.

Na závěr si oddíl dovoluje  touto cestou poděkovat také všem ostatním, kteří při přípravě a průběhu závodu “přiložili ruku k dílu”.

 

Fotografie z celého závodu najdete zde

 

                                                                                                                   Hálová M.

 

Informace k platbám oddílových příspěvků

Příspěvky se platí bezhotovostně na účet oddílu sportovní gymnastiky č.ú.

262643444/0300

variabilní symbol 33

DO POZNÁMKY JE NUTNÉ UVÉST JMÉNO A PŘÍJMENÍ DÍTĚTE pro identifikaci platby.

Členský a oddílový příspěvek ve školním roce 2023/2024 je 3400,- s možností 2. splátek:

1.splátka-částka 1700,- (do 31.10.2023)

2.splátka-částka 1700,- (do 31.1.2024)


Podzimní soustředění

17.11.2023

Více informací:

Soustředění a výlety


Tréninky

Pondělí: 16 - 19 hod. základní škola
Úterý: 16:30 - 18:30 hod. sportovní hala
Středa: 16 - 19 hod. sportovní hala
Pátek: 17 - 19 hod. základní škola

Rozdělení tréninkových hodin je dle jednotlivých družstev.

Trenéři a tréninky


Kontakt

TJ Spartak Trhové Sviny, z.s. , oddíl sportovní gymnastiky

Budovatelská 913
374 01 Trhové Sviny

724 251 223

halova-n@seznam.cz