Jdi na obsah Jdi na menu

Poprázdninový závod rodičů a dětí - 4.10.2013

Letošní ročník "Závod rodičů a dětí 4.10.2013" je 4.ročníkem

Rozpis závodu:

Závody jsou vypsané pro děti a rodiče, kteří závodí jako jeden tým. Zahájení závodu je v 17:00 hod v základní škole v Trhových Svinech.

Disciplíny pro děti: skok z místa, člunkový běh, shyby, švihadlo, vznosy na lavičce a šplh

Rodiče mají obdobné disciplíny a to tyto: skok z místa, běh 40 m, hluboký ohnutý předklon, švihadlo, leh-sed a kroužení obručí

Závodu se mohou účastnit pouze týmy složené z 1 dítěte a 1 rodiče!!!!

V tento den bude probíhat závod a trénink gymnastiky se konat nebude!!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tento ročník se účastnilo 23 dvojic, což je rekord !!!

A jak závod vypadal??? (článek z Trhovosvinenských listů 10/2013)

Soutěživé odpoledne s gymnastikou

Jak snadno se pobavit, zasportovat, vrátit se do školních let a přitom všem být se svými dětmi? Na tuto otázku je velice jednoduchá odpověď. Stačí se zúčastnit závodu, který každoročně pořádá Oddíl sportovní gymnastiky TJ Spartak Trhové Sviny. Jsou to závody dvojic – 1dospělý a 1dítě, kdy každý soutěží sám za sebe ve svých disciplínách, ale konečné pořadí záleží na výsledcích obou dvou. Tento závod se konal v pátek odpoledne dne 4. října 2013.

A jak takový závod vůbec probíhal? Zatímco se děti rozcvičovaly v tělocvičně, my – jejich rodiče, tety, strýčkové atd. jsme se zahřívali venku. Ale nikoliv svařákem či grogem, jak by bylo příhodné v těchto podzimních dnech, nýbrž během po tartanovém ovále (mnohým to jistě připomnělo hodiny tělesné výchovy na ZŠ). Po zahřátí nás čekala „čtyřicítka“, tedy běh na 40 metrů.

Hned od začátku bylo zřetelně vidět, že všichni k tomuto závodu přistupovali zodpovědně a nechtěli výsledky partnerovi ve dvojici nikterak pokazit. Dali do toho vše!

Výkony žen ve sprintu byly srovnatelné s výkony mužů. Dokonce jeden tatínek předvedl při běhu senzační „parakotoul“.

Po běhu následovaly různé disciplíny: skok z místa, hluboký ohnutý předklon, kroužení obručí, skoky přes švihadlo a sedy lehy – to bylo pro rodiče. Pro děti organizátorky a současně trenérky gymnastiky zvolily některé náročnější disciplíny, než pro rodiče.  Tak např. v přitahování (shyby na kruzích) některé děti dokázaly, jakou mají sílu v rukách, protože se přitáhly 10 x za sebou. Ve skocích přes švihadlo v časovém limitu půl minuty byl nejlepší výkon u dětí 79 a u rodičů 70 přeskoků.  Kroužení obručí kolem pasu nebylo dominantou žen. Až bylo s podivem, s jakou lehkostí uměli muži kroužit svými boky. Kdo vydržel 2 minuty a obruč mu nespadla, dostal plný počet bodů a to bylo celkem 7 rodičů (4 ženy a 3 muži). V lehu sedu byl nejlepší výkon 33 za 30 sekund u rodičů, děti v této disciplíně nesoutěžily. Výsledky ve skoku z místa do dálky byly různé a vždy se přepočítávaly s ohledem na výšku závodníka. Pokud chcete vědět podrobnější informace o výsledcích, můžete je najít na internetových stránkách https://gymnastikatsviny.estranky.cz/ v sekci Poprázdninový závod rodičů a dětí 4.10.2013.

Bylo to velice příjemně strávené sportovní odpoledne. Mnozí při něm ze sebe vyloudili nepředvídatelné výkony. Rodiče se přesvědčili, zda jsou na tom fyzicky stále ještě dobře nebo zda mají do příštích závodů co dohánět.

Jako každé sportovní zápolení i toto se neobešlo bez nějakých těch dětských slziček, že se něco nepovedlo. Ale to vůbec nevadilo, protože všichni nakonec odcházeli spokojeni s úsměvem na tváři a s pocitem, že něco udělali pro sebe i pro toho druhého.

Úspěšní závodníci byli odměněni medailí a diplomem a malý dárek potěšil každého.

Velké dík patří organizátorům celé této akce. Sportu zdar a sportovní gymnastice zvlášť!

Za organizaci závodů a skvělou atmosféru jménem všech spokojených rodičů děkují manželé Jenknerovi.

leh-sedy.jpg

vsichni_ucastnici.jpg

výsledky zde

fotky zde

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jak to vypadalo minulý ročník se můžete podívat zde

 

Informace k platbám oddílových příspěvků

Příspěvky se platí bezhotovostně na účet oddílu sportovní gymnastiky č.ú.

262643444/0300

variabilní symbol 33

DO POZNÁMKY JE NUTNÉ UVÉST JMÉNO A PŘÍJMENÍ DÍTĚTE pro identifikaci platby.

Členský a oddílový příspěvek ve školním roce 2023/2024 je 3400,- s možností 2. splátek:

1.splátka-částka 1700,- (do 31.10.2023)

2.splátka-částka 1700,- (do 31.1.2024)


Podzimní soustředění

17.11.2023

Více informací:

Soustředění a výlety


Tréninky

Pondělí: 16 - 19 hod. základní škola
Úterý: 16:30 - 18:30 hod. sportovní hala
Středa: 16 - 19 hod. sportovní hala
Pátek: 17 - 19 hod. základní škola

Rozdělení tréninkových hodin je dle jednotlivých družstev.

Trenéři a tréninky


Kontakt

TJ Spartak Trhové Sviny, z.s. , oddíl sportovní gymnastiky

Budovatelská 913
374 01 Trhové Sviny

724 251 223

halova-n@seznam.cz