Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Trhovosvinenský pohár 26. ročník 13.4. 2024

 

Trhovosvinenský pohár 13.4. 2024

 

V sobotu 13.4. 2024 se opět konal v svinenské sportovní hale tradiční 26. ročník závodu ve sportovní gymnastice. Zúčastnilo se ho 138 gymnastek ze 14 oddílů startujících v 10-ti kategoriích. Závod i s rozcvičeními probíhal od 7 do 17 hod.

V pátek, když se závod připravoval, si organizátoři vybrali svoji dávku smůly, protože se vše komplikovalo. (vytekla a rozbila se tiskárna, nedařilo se vymazat odhlášené gymnastky ze systému atd.) V den závodu , navzdory 13 v datu, vše probíhalo dobře.

Již druhým rokem rozhodčí rozhodovali na prostných a kladině na dvě komise, takže se tím závod hodně urychlil. Bohužel na bradlech a na přeskoku byla pouze jedna komise, protože nebylo dost rozhodčích. Naštěstí tato dvě nářadí bývají odcvičeny mnohem rychleji a závod se nezdržel. Rozhodčí zadávali srážky a výslednou známku rovnou do počítačů. Odpadla tak práce počtářek a složité zadávání známek ručně do počítače. Známky se trenérům a závodnicím zobrazovaly projektorem na plátně.

V průběhu závodu se gymnastky mohly zúčastnit také výtvarné soutěže aby jim čas kdy nesoutěžily rychleji uběhl. Novinkou byly letos opravdové stupně vítězů, které byly jiné roky nahrazovány švédskými bednami. Dřevěné stupně nám zapůjčil oddíl rekreačního sportu.

Zahájení závodu , první sestavy a rozhovor s trenérkou M. Fialovou natočila Jihočeská televize. Všichni účastníci závodu se již v neděli mohli na reportáž podívat v televizi. Video je ke shlédnutí také na stránkách Facebook- Město Trhové Sviny ze 14.4. 2024.

Na přípravě a na průběhu závodu se jako vždy podílelo velké množství přátel sportovní gymnastiky. Všichni si zaslouží velké poděkování.

Sponzorů jsme neměli mnoho a o to více si jejich finanční a jiné pomoci vážíme.

 L. Miška Hobby Market.

MÚ Trhové Sviny nám přispěl na občerstvení rozhodčích a pracovníci technických služeb přepravili potřebné nářadí že školní tělocvičny do haly a zpět. Oddíl volejbalu nám zapůjčil stoly a židle. Děkujeme.

Do přípravy závodu se nejvíce zapojila Naďa Hálová a Blanka Zemanová, které připravily rozpis závodu, komunikovaly s oddíly a celý závod naplánovaly. Hlavní rozhodčí nám dělala Dita Jírová z oddílu TJ Slovan Jindřichův Hradec, která skvěle připravila rozpis rozhodčích na náš závod.

Jakub Hamadej a Vojtěch Hála zajišťovali správné vyhodnocení výsledků počítačem, s čímž máme již tradičně problémy. Díky nim vše dopadlo dobře. Vašek Trávníček a Jiří Novotný pomáhali s přestavbou nářadí a roznášeli občerstvení rozhodčím spolu s Vlaďkou Novotnou. V poledne Vlaďka přívezla rozhodčím a organizátorům výborné řízky, které zasponzorovalo město Trhové Sviny a usmažila hospoda U Roulů. Během mnoha rozcvičení měřila čas na kladině (aby se všichni rozcvičily) Veronika Tůmová. Hlášení střídání a dalších informací během závodu se ujala Karolína Jenknerová, kterou bohužel během závodu začalo bolet koleno (starší zranění), přesto vytrvala až do konce. Výtvarnou soutěž a rozdávání medailí zajišťovala Anička Nguen a Mariana Bešťadová, které pomáhaly v průběhu celého závodu. Děti letos tolik nekreslily, protože závod probíhal mnohem rychleji a byl i zajímavější pro diváky. Měli jsme také krásné stupně vítězů, jejichž zapůjčení zajistila Jana Záhorková. Všechny závodnice od 4.místa dostaly originální plastové medaile vyrobené na 3-D tiskárně. O jejich výrobu se postaral Vojtěch Hála. Na prvních třech místech gymnastky dostávaly kovové medaile a poháry, které zajistila Slávka Fialová. Diplomy dostávaly závodnice do 6-tého místa a vytiskla je Blanka Zemanová, která také během celého závodu pouštěla hudby.

Z našeho oddílu se závodu zúčastnilo 21 gymnastek. Tisoňová Šárka (1., VS6C), Prachařová Martina (3., VS6C), Zemanová Adéla (8., VS5C), Koprnová Dominika (14., VS4C), Fialová Daniela (3., VS4B), Steinbauer Melisa (5., VS4B), Pitálková Terezie (8., VS2A), Weiserová Eliška (9.,VS2A). Kategorie VS1B: Vávrová Kristýna 3., Husová Klaudie 4., Felendová Tereza 8., Kohoutová Tereza 9., Kuželová Lucie 11., Ondrejátová Lenka 18., Kamenská Aneta 20., Trávníčková Jana 21., Balíková Viktorie (VS1A, 17.), Steinbauer Frances (VS1A 16.), Stašková Monika (VS0B, 10.), Janáčková Alexandra (VS0B, 11.), Godányová Natálie (VS0B, 12).

Celkově můžeme letošní ročník hodnotit jako úspěch a doufám, že se nám bude minimálně stejně dobře dařit i příští rok.

N. Hálová , M. Hálová

Fotky : https://photos.google.com/…Wpn

Jč televize:  https://www.facebook.com/…1o/

Výsledky zde.

 

Informace k platbám oddílových příspěvků

Příspěvky se platí bezhotovostně na účet oddílu sportovní gymnastiky č.ú.

262643444/0300

variabilní symbol 33

DO POZNÁMKY JE NUTNÉ UVÉST JMÉNO A PŘÍJMENÍ DÍTĚTE pro identifikaci platby.

Členský a oddílový příspěvek ve školním roce 2023/2024 je 3400,- s možností 2. splátek:

1.splátka-částka 1700,- (do 31.10.2023)

2.splátka-částka 1700,- (do 31.1.2024)


Podzimní soustředění

17.11.2023

Více informací:

Soustředění a výlety


Tréninky

Pondělí: 16 - 19 hod. základní škola
Úterý: 16:30 - 18:30 hod. sportovní hala
Středa: 16 - 19 hod. sportovní hala
Pátek: 17 - 19 hod. základní škola

Rozdělení tréninkových hodin je dle jednotlivých družstev.

Trenéři a tréninky


Kontakt

TJ Spartak Trhové Sviny, z.s. , oddíl sportovní gymnastiky

Budovatelská 913
374 01 Trhové Sviny

724 251 223

halova-n@seznam.cz